O tânără a murit în chinuri după ce a fost diagnosticată greșit

O tânără de 21 din Galați, a murit după ce a fost diagnosticată greșit de două ori, după cum au relatat apropiații acesteia.

Familia fetei este revoltată și vor să se facă dreptate.

Pe 28 octombrie, Mihaela A. a simțit o durere bruscă și puternică în zona lombară. Părinții au chemat Ambulanța, iar fata de 21 de ani, studentă în anul 3 la Medicină, a fost dusă la secția UPU a Spitalului Județean Galați. Nimic nu anunța atunci tragedia care urma să aibă loc.

La Urgențe, am așteptat șase ore până să i se pună un diagnostic, care s-a dovedit a fi greșit. I s-a pus diagnosticul de lombosciatică, fără ca medicul să se apropie de ea. Apoi, am fost trimiși acasă, cu o rețetă. Durerile au continuat, așa că sâmbătă dimineață, pe 30 octombrie, am venit noi cu ea la spital, la Urgențe. Când ne-au văzut, doamnele de acolo mi-au spus «a, pentru o durere de spate veniți iar?».

Doctorul care a fost chemat i-a pus același diagnostic, dar tot de la distanță. I-a dat și o trimitere la RMN, pentru că dânsul a spus că nu se uită la fată fără RMN. Era o investigație pe care eu, sâmbătă, nu am avut unde să o fac. Astfel, am fost trimiși din nou acasă, spune Carmen A. mama fetei.

A mers din nou la Urgențe

Ajunsă acasă, fata a început să vomite și să facă febră, așa că a mers din nou la Urgențe.

Luni dimineață, femeia a fost anunțată că fata ei se află în stare critică. I s-a cerut și acordul pentru o nouă intervenție chirurgicală abdominală. Nici această a doua operație nu a ajutat-o însă. Diagnosticul oficial a fost cel de abces perianal.

Doctorul care a operat-o ne-a spus că nici în ziua de astăzi nu se știe cu exactitate care a fost diagnosticul fetei mele. Unii medici au avut grijă cu dăruire de ea, dar dacă nu au știut exact pentru ce să o trateze… Au început apoi să îi cedeze organele, i-au găsit zona zoster, dar și alte bacterii care de regulă sunt luate din spital. I-au făcut hemodializă, a avut nevoie de transfuzii de sânge, au intubat-o. Am cerut de foarte multe ori și transferul la alt spital, dar au spus că este netransportabilă. Am stat și am așteptat, nu am putut face nimic altceva, iar fata mea, din păcate, a murit. Am depus plângere la spital și vreau să fac plângere și la Parchet, pentru a nu se mai întâmpla ce s-a întâmplat. Bănuiesc că nu sunt singura. Mă uitam la cei din Urgențe: țigările și cafelele din cinci în cinci minute, în timp ce oamenii stăteau pe scaune, își amintește mama fetei decedate.

Într-un punct de vedere oficial, reprezentanții Spitalului Județean Galați confirmă faptul că o sesizare în legătură cu acest caz a fost depusă la spital.

Pacienta a fost internată în spitalul nostru, unde a beneficiat de toate îngrijirile medicale și de investigațiile medicale necesare, îngrijiri care au fost adaptate în permanență modificărilor clinico-biologice și imagistice apărute pe perioada spitalizării. Din păcate, evoluția a fost nevaforabilă. Pe toată durata internării s-a ținut legătura cu mama fetei și putem spune că ne pare extrem de rău de pierderea suferită, a precizat dr. Violeta Șapira, purtătoarea de cuvânt a unității medicale gălățene.

Condoleanțe familiei indoliate.

Sursa: viata-libera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *