Vor crește pensiile iar impozitele și contribuțiile vor rămâne la fel

Premierul, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, că pensiile vor creşte, dar vor fi majorate cu atât cât va permite economia.

Ludovic Orban: Pensiile vor creşte. Cu cât, depinde de starea economiei şi de capacitatea efectivă de a le plăti. Sustenabilitatea sistemului de pensii este fundamentală si vrem să oferim garanţia fiecărui pensionar că va primi pensia pe care o merită, a dat asigurări premierul, întrebat dacă pensiile vor creşte de la 1 septembrie.

În ceea ce priveşte procentul cu care vor creşte pensiile, Ludovic Orban a explicat că la şase luni, în conformitate cu Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, va trebui prezentat un raport privind situaţia economică şi bugetară.

Nu vom creşte impozitele şi nici contribuţiile. Am moştenit o situaţie dificilă care s-a complicat şi mai mult odată cu pandemia. Am făcut eforturi mari pentru a crea posibilitatea de a se fluidiza toate circuitele economice pt a menţine la un nivel scăzut căderea economică. Rezultatele sunt vizibile, iar prin planul de măsuri pe care-l avem în lucru vom reuşi să relansăm economia, a mai precizat premierul.

La 6 luni va trebui prezentat un raport privind situaţia bugetară şi vom vedea şi prognozelor instituţiilor internaţionale şi la baza deciziei va sta realitatea economică şi capacitatea efectivă de a susţine plata pensiilor. Repet, pensiile vor creşte dar vor creşte cu atât cât va permite economia. Cu cât economia va creşte, cu atât pensiile vor creşte cu un procent mai mare, a adăugat Orban, conform News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *