11 tineri nemțeni medaliați cu aur la competiția „Space Settlement Contest”

Primarul orașului Piatra Neamț i-a felicitat azi pe cei 11 tineri de la Colegiului Național „Petru Rareș” care au luat medalia de aur la competiția „Space Settlement Contest” organizată de National Space Society of America.

? Cei 11 elevi ai Colegiului Național „Petru Rareș” medaliați cu aur la competiția „Space Settlement Contest” organizată de National Space Society of America au fost felicitați astăzi de primarul Andrei Carabelea. Elevii au primit diplome de apreciere și o machetă cu Turnul lui Ștefan cel Mare, care să le amintească de orașul natal oriunde ar ajunge în lume.
? „Suntem mândri de acești tineri care fac cunoscut în lume numele orașului și al țării. Merită toată aprecierea, recunoștința și susținerea noastră pentru a-și îndeplini visele și aspirațiile profesionale.”, a declarat Andrei Carabelea, primarul municipiului Piatra-Neamț.
? Tema competiției a fost conceperea unei nave spațiale, populată de o societate complexă, care să poată trăi și funcționa în spațiu, pe o perioadă nelimitată. Numit „Neves” proiectul elevilor pietreni a fost gândit și structurat în cele mai mici detalii, de la proiectarea navei, organizare socială, asigurarea hranei, aspecte economice, regenerarea resurselor etc.
☑ „Munca acestor copii a fost colosală, au dedicat acestui proiect foarte mult din timpul lor liber. Această echipă va continua, deja se pregătesc noi membri care să îi înlocuiască pe cei care sunt în clasa a XII-a, putem spune că sunt un brand al colegiului nostru.”, a declarat prof. Grigoruță Oniciuc, director al Colegiul Național „Petru Rareș”
✏ Echipa câștigătoare este formată din: Apostol Alexandru, Armeanu Ștefan, Bărbieru Tudor, Berea Alexandru, Bistriceanu Traian, Cristescu Ilinca, Gheorghiu David, Scurtu Iancu Matei, Lupașcu Theodor, Verdeanu Mircea și Zăgărin Tudor.
Foto: Primaria Piatra Neamț

 

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com