Câțiva elevi de la Colegiul Național „Petru Rareș” s-au clasat pe locul al doilea la un concurs național de inventică

Comunitatea pietreană are privilegiul de a avea între membrii ei tineri curajoși, care își folosesc creativitatea și dorința de implicare pentru a ajuta orașul și pe locuitorii săi.

Câțiva dintre acești tineri sunt elevi la Colegiul Național „Petru Rareș” și sunt câștigătorii locului al doilea la concursul național de inventică și creativitate în găsirea de soluții în comunitate, „Solve for Tomorrow by Samsung”

Echipa mPower formată din elevii Darius Dimitrie Andronic, Maria Andronic, Alexandru Apostol și Smaranda Sturzu-Cosma, din clasa a XI-a B, coordonați de profesorii Alexandru Iacob și Ramona Vornicu a reușit să câștige locul al doilea cu o aplicație care ajută elevii victime ai agresiunilor verbale și fizice.

Peste 250 de echipe din toată țara

În competiția națională „Solve for Tomorrow by Samsung” au participat aproape 250 de echipe de la licee din toată țara, din care 25 de echipe au ajuns în finală.

„Îi felicit pe elevii Colegiului Național ”Petru Rareș” pentru rezultatul obținut și le doresc succes în toate proiectele și concursurile la care vor participa și în cariera viitoare pe care și-o vor alege.

Tehnologia este viitorul și soluția pentru multe din problemele prezentului, iar faptul că la Piatra-Neamț avem astfel de elevi ne ofera perspectiva unui oraș inteligent, conectat la cele mai noi soluții smart pentru o dezvoltare durabilă și sustenabilă” a declarat primarul Andrei Carabelea.

De la Colegiul Național „Petru Rareș” s-a mai numărat între finaliști și o a doua echipă care a realizat un trotuar inteligent din plastic reciclat. Primarul Andrei Carabelea le-a propus acestora să facă un proiect pilot cu astfel de trotuare pentru o zonă centrală din Piatra-Neamț, pentru care Primăria va oferi finanțare.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com