1150 de sancțiuni, 151 de permise reținute și 66 de certificate de înmatriculare

Săptămână trecută, polițiștii rutieri nemțeni au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Celor care au pus în pericol siguranța circulației rutiere, le-au fost aplicate peste 1.000 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute 151 de permise de conducere și retrase peste 60 de certificate de înmatriculare.

În perioada 16 – 22 mai a.c., la nivel județului Neamț, polițiștii Serviciului Rutier au acționat pentru creșterea gradului de siguranţă a participanţilor la traficul rutier și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Peste 1100 de sancțiuni contravenționale

Conform IPJ Neamț, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 1.150 de sancțiuni contravenționale, dintre care 1.106 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Dintre acestea, 239 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 114 pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 40 pentru opriri neregulamentare, 31 pentru abateri săvârșite de pietoni, 12 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 11 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 11 pentru conducere sub influența alcoolului și 648 pentru alte abateri rutiere

Totodată, au fost reținute 151 de permise de conducere, dintre care 64 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 15 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 12 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 11 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și 49 pentru alte abateri.

Polițiștii rutieri au retras 66 de certificate de înmatriculare, pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale.

Totodată, au fost constatate 21 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice și 10 infracțiuni de altă natură.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com