Copil de 9 ani rănit mortal în timp ce traversa strada

Miercuri, 4 august, un accident rutier a avut loc în jurul orei 19:30 pe DJ 155 I, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Din primele cercetări efectuate a reieșit că, în timp ce un bărbat de 45 de ani, din localitatea Bălțătești, conducea un autoturism pe Drumul Județean 155 I, în localitatea Davideni, a surprins și accident un minor, în vârstă de 9 ani, din județul Iași, care s-ar fi angajat în traversarea străzii printr-un loc nepermis și fără să se asigure.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea minorului, acestuia fiindu-i acordate îngrijiri medicale la fața locului de un echipaj medical, însă în urma leziunilor suferite a survenit decesul minorului.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

Conform IPJ Neamț, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, în vederea stabilirii, cu exactitate, a  circumstanțelor în care s-a produs evenimentul rutier.

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț le recomandă pietonilor:

Respectați regulile de circulaţie! Nu vă riscați viața și sănătatea! Nu traversați strada prin locuri nepermise!

În condiții de vizibilitate redusă și pe timpul nopții, purtați îmbrăcăminte cu accesorii reflectorizante pentru a fi observați cu ușurință.

Traversați numai pe trecerile pentru pietoni sau pe la colț de stradă și la culoarea verde a semaforului destinat dumneavoastră. Nu vă angajați în traversarea drumului public prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

La orice traversare, opriți-vă în afara părții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul că, atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie să manifestați prudență maximă!

Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Oferiți-le conducătorilor auto timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice dacă ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.

Acordați prioritate de trecere autospecialelor de poliție, de la pompieri sau de la ambulanță, care au în funcțiune semnalele luminoase și acustice, chiar dacă vă aflați pe trecerea pentru pietoni.

Cercetați pentru infracțiuni la regimul rutier

Tot miercuri, 4 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au depistat în trafic un bărbat de 41 de ani, din județul Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 15, în localitatea Zănești.

Verificările efectuate de polițiști au relevat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

În aceeași zi, polițiștii Secției de Poliției Rurală Crăcăoani au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe o stradă din Bălțățești, soldat doar cu pagube materiale.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 49 de ani, din Bălțătești, conducea un autoturism pe strada Vaduri din aceeași localitate, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, părăsind partea carosabilă și răsturnându-se într-un șanț.

În urma evenimentului rutier nu au fost înregistrate victime.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o concentrație de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *