6 proiectile, 3 grenade și alte elemente de muniție, descoperite în urma unor lucrări

Zilele trecute, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț, a avut mai multe misiuni de asanare a muniției din Al Doilea Război Mondial.

În data de 02.08.2021,  echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a fost solicitată să intervină pentru asanarea unui proiectil exploziv de calibru 150 mm. Muniția a fost descoperită de un bărbat de 64 de ani, pe timpul executării unor lucrări de curățire a unui teren din comuna Bâra.

La locul indicat s-au deplasat pirotenicienii nemțeni cu autospeciala din dotare. Echipa pirotehnică a verificat zona în care a fost găsită muniția, pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Nu au mai fost descoperite alte elemente de muniție.

Muniția găsită, care provine din Al Doilea Război Mondial, a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță pentru a fi distrusă ulterior.

Misiune pirotehnică în Roman

Ieri, echipa pirotehnică a intervenit și în municipiul Roman pentru asanarea a:
-3 proiectile explozive de calibru 75 mm,
-2 proiectile perforant trasoare de calibru 76 mm,
-3 grenade de mână defensive,
-2 focoase pentru proiectile și
-alte 7 elemente de muniţie.
Un angajat al unei societăți comerciale din municipiul Roman, ce are ca obiect de activitate prelucrarea sfeclei de zahăr, pe timpul efectuării unor lucrări de curățare a instalațiilor tehnologice a descoperit mai multe elemente de muniţie.
Echipa pirotehnică a asigurat și verificat zona unde au fost descoperite elementele de muniție până la terminarea lucrurilor de curățare.
Muniția găsită, ce provine din Cele Două Războaie Mondiale, a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță pentru a fi distrusă ulterior.

Instagram InfoNeamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *