Procurorii D.N.A. în plină acțiune la Piatra Neamț. Manageri trimiși în judecată!

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție- Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Mihail Popescu, la data faptei șef al Biroului achiziții publice în cadrul Consiliului Județean Neamț; Lăzăr Ioan, la data faptei manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț; și a altor două persoane, administrator, repectiv angajat al unei societăți comerciale.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: POPESCU MIHAIL, la data faptei șef al Biroului achiziții publice în cadrul Consiliului Județean Neamț, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave.
LAZĂR IOAN, la data faptei manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave.
Două persoane fizice, administrator, repectiv angajat al unei societăți comerciale, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave”, scrie în comunicatul de presă DNA.

Mai exact, între cei patru  ar fi intervenit o înțelegere prealabilă în legătură cu desfășurarea procedurii de achiziție publică în scopul favorizării unei asocieri de firme controlată de cei doi oameni de afaceri.

În contextul menționat mai sus, Popescu Mihail și Lazăr Ioan ar fi permis implicarea celor doi oameni de afaceri atât la întocmirea documentelor premergătoare organizării procedurii de atribuire, prin care aceștia au stabilit prețul investiției, cât și la activitățile specifice procedurii de licitație organizată de Consiliul Județean Neamț. Acest fapt ar fi condus la câștigarea licitației de către asocierea de firme prin participarea la procedură în calitate de unic ofertant și la vătămarea intereselor unei alte societăți comerciale, constând în îngrădirea accesului la procedura de achiziție publică.

Ulterior, cei doi oameni de afaceri ar fi livrat Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț aparatură medicală cu 3.430.393 lei mai scumpă față de valoarea de achiziție (5.109.011 lei).
Prin aceste demersuri a fost creat Consiliului Județean Neamț un prejudiciu în valoare de 3.430.393 lei, sumă care reprezintă totodată un folos necuvenit pentru societatea celor doi oameni de afaceri”, mai scrie în comunicatul de presă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț.

Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *