Amendă de 10.000 de lei pentru organizarea unei aniversări

Ieri,  30 ianuarie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Tîrgu Neamț s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea unui eveniment privat (aniversare) în incinta unui local public din Tîrgu Neamț.

Cu ocazia deplasării la fața locului, evenimentul a fost întrerupt de forțele de ordine, administratorul localului public fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

De asemenea, la aceeași dată, în jurul orei 24.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea unui eveniment privat, în incinta unui local public din Piatra Neamț.

Au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020, în valoare de 750 de lei, urmând ca și față de administratorul societății comerciale să fie luată măsura sancționării contravenționale.

Aducem în atenția cetățenilor faptul că, în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private.

Pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2, sub autoritatea prefectului județului Neamț, în ultimele 24 de ore, peste 100 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, împreună cu celelalte instituții implicate au intensificat activitățile de verificare în zonele aglomerate din mediul urban şi rural, la operatorii economici, dar şi în mijloacele de transport persoane.

Au fost organizate 9 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase, fastfood-uri precum și mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de Covid-19.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 56 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 49 de mijloace de transport și au fost legitimate 1.228 de persoane.

Echipele de control au depistat 75 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/ 2020.

De asemenea, o sancțiune contravențională a fost aplicată unei persoane fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de peste 6.700 de lei.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

 

Punct de vedere IPJ Neamț

Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț este abilitat să facă următoarele precizări:

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț acționează zilnic în sistem integrat alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, sub autoritatea Instituției Prefectului, în scopul prevenirii și combaterii criminalității și al răspândirii SARS-CoV-2.

În referire la evenimentul privat organizat în incinta unui local public din orașul Târgu-Neamț, întrerupt de forțele de ordine, facem precizarea că, la data de 30 ianuarie 2021, polițiștii au acționat, la nivelul județului Neamț, în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară stabilite prin Legea 55/2020.

Asigurăm cetățenii că sancțiunile contravenționale sunt aplicate în mod gradual, cu respectarea criteriilor de individualizare, prevăzute de O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, inclusiv a caracterului de repetabilitate a faptei.

În continuare, principalul obiectiv al acțiunilor desfășurate în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății cetățenilor.

Polițiștii se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată.

Sursa: IPJ Neamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com