Amendați pentru lipirea reclamelor pe copaci, garduri și stâlpuri

Afișele și anunțurile despre prestarea diverselor servicii, lipite pe stâlpii de iluminat stradal, pe trunchiurile arborilor, pe sheltere ori pe pereții clădirilor aduc un aspect urât peisajului urban din Piatra Neamț.

În acest context, polițiștii locali responsabili de zonă – Biroul Ordine Publică au desfășurat, în perioada 01.04.2022 – 08.04.2022, o acțiune pe linie specifică, în scopul identificării și sancționării cetățenilor care lipesc afișe/anunțuri, în alte locuri decât pe panourile special amenajate în acest sens.

Astfel, au fost identificate și sancționate contravențional cinci persoane, cu amenzi în valoare de 500 de lei, pentru încălcarea prevederilor H.C.L. 228/2021, art. 2, lit. ”m”. Totodată, agenții Poliției Locale Piatra Neamț au procedat la dezlipirea afișelor și anunțurilor lipite pe arbori, sheltere, garduri și stâlpi de iluminat, în mai multe zone din oraș.

”Este interzisă lipirea, scrierea sau expunerea de afișe sau anunțuri în alte locuri decât pe panourile special de afișaj, precum și afișarea lor de către alte persoane decât cele autorizate de municipalitate” (H.C.L. 228/2021, art. 2, lit. ”m”).

Încălcarea articolului sus menționat constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 1000 de lei pentru persoanele fizice și de la 1000 la 2000 de lei pentru persoanele juridice.

Instagram InfoNeamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com