Trei spărgători de locuințe, reținuți de polițiști

Ieri, 30 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au identificat și reținut trei bărbați cu vârste cuprinse între  29 și 36 de ani, din Roman, bănuiți de comiterea unor infracțiuni de furt calificat.

Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat că, cei în cauză ar fi pătruns prin efracție într-un imobil, de unde ar fi sustras mai multe bijuterii şi bunuri in valoare de 10.000 lei.

Polițiștii au extins cercetările și au stabilit că, în cursul aceleiași zile, persoanele în cauză ar fi pătruns în locuința unui alt bărbat de unde ar fi sustras electrocasnice în valoare de 10.000 lei valoare, în împrejurări similare.

Confom IPJ Neamț, prejudiciul creat prin activitatea infracțional a fost recuperat integral de polițiști.

În baza probatoriului administrat în cauză, cei trei bărbați bănuiți de comiterea infracțiunilor au fost reținuți pentru 24 de ore.

În cursul zilei de astăzi, persoanele în cauză vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Pentru a preveni furturile din locuinţe, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț vă recomandă:
  • Nu divulgați informații referitoare la vecinii dumneavoastră (programul de lucru, numărul de persoane din familia respectivă, numărul de telefon etc.), sfătuiţi-vă copiii să facă la fel;
  • Depozitaţi obiectele de valoare (banii, bijuterii, documente) într-un loc sigur;
  • Când plecaţi de acasă verificaţi dacă aţi acţionat toate încuietorile şi aţi pus siguranţa;
  • Fiţi atenţi în orice împrejurare să nu pierdeţi sau să nu vi se fure cheile!
  • Ferestrele locuinţelor trebuie să fie sigure faţă de o eventuală tentativă de escaladare din exterior.
  • Totodată, recomandăm cetăţenilor care locuiesc în mediul rural, dar şi celor care posedă locuinţe de vacanţă în aceste zone, să asigure o minimă protecţie a acestora şi a dependinţelor.

În situaţia în care părăsiţi locuinţa pentru o perioadă mai lungă de timp, vă sfătuim să luaţi legătura periodic cu vecinii sau rudele care locuiesc în apropierea casei dumneavoastră, pentru a verifica sistemul de securitate al locuinţei, pentru a observa eventualele nereguli şi pentru a sesiza în cel mai scurt timp Poliţia !

Astfel, autorii furturilor vor fi identificaţi mai repede, iar bunurile dumneavoastră vor fi recuperate mai uşor.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com