Bărbat vaccinat, depistat cu COVID-19 cu ajutorul unui câine poliţist

Un bărbat din judeţul Alba care avea cele doua doze de vaccin făcute, a fost depistat cu COVID-19, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu ajutorul unui câine poliţist, special antrenat, în Aeroportul Internaţional din Sibiu.

După 3 săptămâni de când și-au început activitatea la aeroportul din Sibiu, câinii special dresați pentru a depista persoane infectate cu SARS-COV-2 au detectat primele 3 cazuri suspecte, relatează EuopaFM.ro

Este vorba despre 3 pasageri ai unui avion care venea din Madrid și care transporta 151 de călători.

Dintre cei 3 suspecți, doi au acceptat să fie testați, iar testele rapide au ieșit pozitive în cazul unei singure persoane. Este vorba despre un bărbat din județul Alba care avea cele două doze de vacin făcute. După testarea rapidă făcută la aeroport de personalul DSP, persoana respectivă a fost transportată de un echipaj SMURD la spital, pentru testul PCR.

”Primul pasager, un bărbat în vârstă de 47 de ani, în urma testării a primit rezultat pozitiv. Acesta avea schema de vaccinare completă din data de 22 iulie 2021. Acesta prezenta simptome tuse seacă și subfebrilitate (37,8). Cu acordul lui, a fost solicitat un echipaj de ambulanță pentru a fi transportat la UPU Sibiu în vederea efectuării investigațiilor de specialitate. Acolo, i-a fost recoltat un alt test Rapid, acesta fiind pozitiv. Ulterior,i s-a recoltat și un test RT-PCR, care a avut rezultat pozitiv. În urma analizelor, radiografiei și a consultului de boli infecțioase, s-a solicitat ambulanța de transport la domiciliu, în județul Alba”, a spus declarat purtătoarea de cuvânt a prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan.

 

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *