Controale și sancțiuni în restaurantele și localurile publice din județul Neamț

Ieri, 30 iulie, în cadrul acțiunii care a vizat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă au fost verificate 121 restaurante, terase, fastfood-uri  și societăți comerciale.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, la data de 30 iulie, 83 de polițiști,  jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului, I.S.C.T.R. și A.R.R. au acționat în zonele aglomerate din județul Neamț și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Au fost vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 134 de societăți comerciale,  121 de verificări la restaurante/terase/autoservire/fastfood-uri/foodstreet/alte medii de interes, 120 de verificări mijloace de transport public în comun/mijloace de transport de agrement – trenulețe, trăsuri, telegondole/telecabine/telescaun/etc, 22 de verificări la vânzători/comercianți ambulanți/etc, 120 de mijloace de transport verificate, din care 71 mijloace de transport public în comun și 49 alte mijloace de transport,  precum și 589 persoane legitimate, verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

În baza Legii nr. 55/2020, au fost aplicate 13 de sancțiuni contravenționale, 9 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală,  2 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor Lg. 55/2020 art. 5 (3)/Anexa nr. 3 la HG 394/2020, 1 pentru fapte de natură economică în context COVID-19, 1 contravenție aplicată la Legea nr. 61/1991 în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 2600 de lei.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare.

Astfel de activități, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea constientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *