Cum începe școala luni?

Pentru ca școlile să poată funcționa normal, va fi introdusă o condiţie, respectiv gradul de vaccinare al personalului din unitatea de învăţământ.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi seară la Antena 3 că doar 54% din şcolile din România au rata de vaccinare peste 60%.

Vacanţa şcolară nu va fi prelungită, iar elevii se vor întoarce fizic la şcoală, acolo unde condiţiile epidemiologice şi sanitare o permit.

Pragul de 60% este acela care se conturează în urma discuțiilor cu INSP, Ministerul Sănătății, CNSU și cu toți cei implicați în decizie, a declarat Cîmpeanu.

Acest prag de 60% a fost și o solicitare a reprezentanților profesorilor prin sindicatele din învățământul preuniversitar și a reprezentanților elevilor prin Consiliul Național al elevilor, a precizat ministrul.

Această valoare de 60% va trebui să fie confirmată într-o hotărâre CNSU și mai apoi să facă obiectul modificării și completării ordinului comun ministrul Educației – ministrul Sănătății. Toate aceste lucruri ar trebui să se întâmple în așa fel încât mâine dimineață să anunțăm regulile clare pe care vor funcționa școlile din România, a mai declarat ministrul Educaţiei.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis că pragul de vaccinare pentru desfășurarea cursurilor școlare cu prezența fizică a elevilor trebuie să fie de 60%.

Doar școlile și grădinițele în care rata de vaccinare anti-Covid a personalului – profesori și angajați – este de cel puțin 60% vor fi deschise cu prezență fizică începând de luni, 8 noiembrie.

În celelalte unități de învățământ, cu rata de vaccinare sub 60%, cursurile vor începe online, a anunțat vineri dimineață ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Astfel, aproximativ 1,8 milioane de elevi și preșcolari din cei 2,9 milioane vor începe școala fizic luni, după vacanța forțată.

Pentru a vedea daca unitatea de învățământ poate să își desfășoară cursurile, verificați site-ul insituțiiei.

Toate instituțiile de învățământ au fost obligate să afișeze situația vaccinării cadrelor didactice și nedicatice, pe site.

Lista completă cu programul fiecărei unități de învățământ din județ

Numarul si ponderea de persoane vaccinate din unitatile de invatamant din judetul Neamt 05.11
HCNSU nr. 99 din 05.11.2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *