De Ziua Muntelui, jandarmii montani vor fi la datorie

Jandarmii montani, se vor afla încă din dimineața zilei de 5 august, pe traseele turistice din Masivul Ceahlău pentru a asigura siguranța turiștilor.

Încă din zorii zilei de 5 august, jandarmii montani se vor afla pe traseele turistice din Masivul Ceahlău pentru menținerea ordinii publice, siguranța și îndrumarea turiștilor care vor urca pe munte pentru a admira piramida holografică și a sărbători Ziua Muntelui.

Foto: Jandarmeria Neamț

Marcată pe 6 august, Ziua Hramului Muntelui Ceahlău îi va găsi pe jandarmii montani din Durău și Bicaz pe traseele montane alături de turiștii care vor urca pe Ceahlău pentru a admira piramida holografică în zorii zilei și pentru a participa la manifestarea religioasă prilejuită de Hramul Mănăstirii Ceahlău.

Ceahlăul este considerat un munte sfânt încă de pe vremea dacilor, iar acest fenomen care se produce anual, în primele zile ale lunii august și are intensitate maximă pe data de 6 august, atrage mii de turiști mai mult sau mai puțini experimentați sau pregătiți pentru o tură pe munte înainte de răsăritul soarelui.

Pentru ca ziua să fie într-adevăr una specială și fără incidente, jandarmii montani recomandă turiștilor să nu pornească la drum neechipați corespunzător, încălțămintea având un rol decisiv pentru a preveni și evita accidentările. Încălțămintea potrivită este o pereche de bocanci care să cuprindă glezna, cu o talpă aderentă și confortabilă, nu pantofi, șlapi sau sandale și în nici un caz încălțăminte cu tocuri.

Alege un traseu pe măsura ta!

Alegerea traseului se face pe măsura pregătirii fizice, psihice și tehnice a celui mai slab din grup și este recomandat să urmeze poteca marcată.

Vremea pe munte este schimbătoare așa că o pelerină de ploaie sau o geacă impermeabilă cu siguranță își vor găsi loc în rucsac alături de o lanternă, o sticlă cu apă (nu suc, cafea sau băuturi alcoolice care scad rezistența organismului la efort) și un telefon cu bateria încărcată (atât pentru imortalizarea peisajelor dar și pentru a solicita ajutor, la nevoie, numărul de urgență 112 poate fi apelat și dintr-o zonă fără semnal).

Excursia cu cortul

Dacă sunteți într-o excursie cu cortul evitați să înnoptați în locuri izolate, nu aprindeți focul oriunde și nu lăsați la întâmplare resturile menajere!

Cei care nu doresc sau nu pot urca pe Ceahlău pot sărbători Ziua Muntelui și la baza masivului, în stațiunea Durău, unde o patrulă de jandarmi montani se va asigura că vă puteți bucura de această zi în siguranță.

Nu ezitați să le solicitați sprijinul, în caz de nevoie!

Instagram InfoNeamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *