Glovo cumpără FoodPanda în România. Ce se întâmplă cu livratorii?

Anunțul zilei vine de la unul dintre cei mai importanți jucători din lume în livrarea de categorii multiple de produse. 

Conform playtech, Glovo a semnat un acord cu Delivery Hero, care deține Foodpanda. Iată despre ce este vorba.

Delivery Hero, care deţine Foodpanda, a semnat un acord cu Glovo pentru achiziţia operaţiunilor din România, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Muntenegru şi Serbia pentru 170 de milioane de euro.

Acest lucru înseamnă că acest acord va permite Delivery Hero să-şi optimizeze amprenta operaţională şi să investească în alte pieţe principale, conform companiei.

Ce se va întâmpla cu Glovo de acum încolo

Este de aşteptat ca tranzacţia să se încheie în următoarele săptămâni, în funcţie de îndeplinirea condiţiilor. Achiziţia Foodpanda de către Glovo în România este aşteptată să fie finalizată în primul trimestru din 2022.

„Delivery Hero a construit în ultimii ani o afacere de top în regiunea Balcanilor. Cu toate acestea, cu o mulțime de priorități operaționale pe farfuria noastră, credem că Glovo ar fi mai bine poziționat pentru a continua să construiască o experiență uimitoare pentru clienții noștri din această regiune”, spune Niklas Östberg, CEO şi cofoundator al Delivery Hero, citat de Economica.net.

El adaugă că întotdeauna a fost esențial pentru strategia lor pe termen lung să se concentreze pe piețe unde au văzut oportunități clare de a conduce și unde u putut construi o afacere durabilă.

Salutare,

In primul rand, multumim pentru parteneriatul de succes pe care l-am construit un ultimii ani! Impreuna, am ajutat milioane de clienti sa descopere usurinta cu care pot comanda si savura mancarea si produsele lor preferate oriunde si oricand. De asemenea, am contribuit semnificativ la dezvoltarea industriei de livrari la domiciliu, si implicit la crearea de noi locuri de munca si la dezvoltarea economica a tarii. Aceasta mare realizare nu ar fi fost posibila fara colaborarea stransa dintre noi, bazata pe o comunicare sincera, profesionalism si respect reciproc. Pentru toate acestea, iti suntem recunoscatori!

In continuare, dorim sa-ti aducem la cunostinta un eveniment important. Foodpanda Romania, parte din grupul Delivery Hero, a semnat astazi un acord de vanzare a operatiunilor locale catre Glovo. Aceasta decizie strategica vizeaza si operatiunile grupului in 5 alte tari – Bosnia Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Muntenegru si Serbia.

Consideram ca Glovo este cel mai potrivit partener care sa preia business-ul foodpanda si sa continue investitiile care vizeaza o experienta cat mai buna pentru clienti, operatiuni performante si sustenabile. Glovo este unul dintre liderii globali din industrie, o platforma care livreaza orice, de la mancare la cumparaturi si produse farmaceutice.

Ce se va schimba pentru tine?

In perioata urmatoare: nimic. Din punct de vedere operational nu exista implicatii imediate nici pentru tine, nici pentru partenerii comercianti sau clientii nostri. In conformitate cu reglementarile si conditiile impuse de lege, ne asteptam ca tranzactia sa se finalizeze la inceputul anului 2022. Ulterior, dupa obtinerea tuturor aprobarilor necesare, brandul foodpanda Romania va fi rebranduit treptat in Glovo.

In consecinta, pe durata anului 2021, vom continua sa ne desfasuram activitatile in mod normal, sa ne concentram pe cresterea businessului nostru in Romania, sa investim in dezvoltarea tehnologiei noastre atat pentru clienti cat si pentru parteneri si sa imbunatatim calitatea serviciilor pe care le oferim. Pentru asta, ne bazam pe o colaborare la fel de buna si constructiva ca si pana acum.

In incheiere, iti multumim inca o data pentru dedicarea ta in colaborarea cu foodpanda – nu am fi ajuns aici fara ajutorul tau si speram sa ramai alaturi si in colaborarea cu Glovo. Dar pana atunci, continuam sa crestem impreuna!

Echipa foodpanda

 

Ce se întâmplă cu livratorii?

Nu știm ce se va întâmpla cu toți curierii care lurează la FoodPanda, posibil ca ei să fie transferați automat la Glovo, sau, să își piardă locul de muncă.

Toate contractele restaurantelor, vor fi preluate în mare parte de Glovo dacă ele, nu aveau deja contract cu ei.

Această schimbare, va fi posibil un avantaj pentru curierii de la Glovo, deoarece vor fi mai multe comenzi….dar și mai mulți angajați.

În județul Neamț, după informațiile curierilor, la FoodPanda sunt peste 40 de curieri.

Sursa: playtech.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *