Important! Formular obligatoriu pentru intrarea în România

Din 20 decembrie, România va începe să folosească formularul digital de intrare în țară.

Acest formular va fi obligatoriu pentru toti cei care vin din străinătate și trebuie completat cu 24 de ore înainte de a ajunge la graniță.

Documentul, care intră în vigoare din 20 decembrie, va conține adresa de destinație din România, tipul de mijloc de transport cu care se deplasează cei care intră în țară sau numărul locului și numărul cursei de înmatriculare a mijlocului de transport în cazul autocarelor dar și persoanele de contact în cazul unor urgențe.

Unul din aspectele discutate este legat de Formularul de localizare a pasagerului – acel PLF (Passenger Locator Form), care este deja implementat în mai multe țări, mai ales la intrarea în aeroporturi și unde persoanele care călătoresc trebuie să-l completeze înaintea călătoriei și să-l prezinte la graniță, a declarat Alexandru Rafila

Ce este formularul PLF

Formularul de localizare a pasagerilor, prescurtat PLF este un document utilizat de mai multe țări prin care autoritățile sanitare să poată să urmărească dacă persoanele respective sunt expuse unei boli infecțioase în timpul călătoriei cu avionul, vaporul (croazieră sau feribot), dar și cu autobuzul sau trenul.

 

Instagram InfoNeamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *