Ionel Arsene a fost condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare

Potrivit G4media, azi, Ionel Arsene, baronul PSD de Neamț, a fost condamnat la 6 ani și 8 luni de executare de Curtea de Apel Brașov într-un dosar de corupție.

Sentința este definitivă. Procesul a început încă de acum cinci ani.

IPJ Neamț a emis un mandat de arestare pe numele lui aceștia urmează să aplice procedura de depistare a persoanei.

Conform digi24, Ionel Arsene ar fi plecat din țară încă din data de 4 martie, cu destinația Italia, și momentan nu există date că acesta s-ar fi întors în țară.

Cel mai probabil, președintele CJ Neamț va fi dat în urmărire națională și internațională și urmează mai apoi ca polițiștii români să ceară sprijin polițiștilor din Italia.

La data de 10 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au primit un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat de 51 de ani.

Cel în cauză este condamnat de Tribunalul Bacău la o pedeapsă privativă de libertate, de 6 ani și 8 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, sentință rămasă definitivă prin decizia Curții de Apel Brașov.

La acest moment se desfășoară activități specifice, în vederea depistării persoanei în cauză.

Comunicat IPJ Neamț.

În urma celor întâmplate, Ionel Arsene este iar în treding în google. Mai multe site-uri de știri au publicat știri despre condamnarea lui.

Instanța de judecată a dispus măsura interzicerii dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și a dreptului de a ocupa o funcție de conducere, sau de a exercita atribuții de conducere în cadrul vreunui partid, formațiune sau alianță politică din România, pe o perioadă de 5 ani. De asemenea, instanța a decis confiscarea de la Ionel Arsene a sumelor de 80.000 Euro şi 80.000 lei, se arată în hotărârea instanței.

Ionel Arsene trebuie să fie demis

Conform legii,  Ionel Arsene nu mai poate ocupa funcții sau demnități publice sau politice iar Adrian Niță, prefect al județului Neamț, trebuie să emită un ordin prin care să îl demită pe Ionel Arsene din funcția de președinte al CJ Neamț.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com