IPJ Neamț: Activitate pentru prevenirea victimizării minorilor

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean  Neamț, au organizat întâlniri cu elevii  din cadrul unităților școlare din municipiul Roman.

În perioada 17-21 mai a.c., polițiștii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane din cadrul Centrului Regional Bacău au desfășurat mai multe activități de informare în municipiul Roman.

Conform IPJ Neamț, în cadrul acestor întâlniri, elevilor claselor ciclului gimnazial din cadrul Școlii Gimnaziale Calistrat Hogaș și ai Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu le-au fost prezentate materiale destinate prevenirii victimizării minorilor și delincvenței juvenile.

Deoarece colegele noastre au creat punți de comunicare cu copiii prin intermediul sistemului on-line și în perioada în care aceștia nu au fost fizic la școală, tinerii au participat activ la discuții, fiind dezbătute probleme de interes pentru aceștia plecând de la faptele incriminate de lege și până la modul în care reglementările în vigoare influențează organizarea festivităților pentru finalul ciclului gimnazial, atât de așteptate de elevi.

Totodată poliţiştii de prevenire au subliniat importanţa educaţiei în formarea tinerilor şi dezvoltarea personală a acestora,  cu accent pe modului de comportare în familie, școală şi societate, dar şi cu privire la modalităţile de petrecere a timpului liber, astfel încât aceștia să fie implicaţi în activităţi pozitive, de comunicare şi interacţiune personală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *