Jandarmii nemțeni au aplicat avertismente la protestul anti-restricții din Piatra Neamț

Jandarmeria Neamț ne-a comunicat că în urma desfășurării manifestărilor din data de 29 martie, în municipiul Piatra Neamț, șapte persoane au fost sancționate cu avertisment scris.

Jandarmeria are obligația de a asigura măsurile de ordine publică cu ocazia manifestărilor la care participă public numeros, indiferent de natura acestora, pentru a asigura protecția participanților și a celorlalți cetățeni și pentru a preveni și combate fapte antisociale de natură să tulbure ordinea și liniștea publică.

Permanent, pe timpul desfășurării acestor manifestații, echipele de dialog ale Jandarmeriei au adus la cunoștința participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele legale ale nerespectării acestora. Până în prezent, șapte persoane au fost sancționate cu avertisment scris pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/ 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și Legii 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, urmând a fi analizate imaginile operative surprinse pe timpul desfășurării acestor manifestații și luarea măsurilor legale specifice în situația constatării și a altor fapte de natură contravențională sau penală.

Jandarmii nemțeni vor asigura în continuare condițiile de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare și recomandă participanților  la aceste adunări publice să respecte prevederile legale în vigoare, să manifeste înțelegere față de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicațiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură și să se delimiteze de persoanele care au un comportament antisocial.

Instagram InfoNeamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *