O săptămână plină! Amenzi, permise și certificate de înmatriculare reținute

Purtarea centurii de siguranță salvează vieți. Acesta este si motivul pentru care polițiștii Serviciului Rutier Neamț au derulat timp de o săptămână acțiunea Seatbelt, sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Polițiștii rutieri au aplicat aproape 1.000 de sancțiuni contravenționale.

Săptămâna 8 – 14 martie 2021 a fost dedicată controalelor R.O.A.D.P.O.L. Seatbelt (acțiunile Poliţiilor Rutiere din Europa, vizând purtarea centurilor de siguranţă de către ocupanţii maşinii).

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru verificarea și impunerea folosirii centurii de siguranță și a dispozitivelor de fixare omologate, precum și folosirea telefoanelor mobile fără dispozitiv sau accesorii tip ,,mâini libere”.

Astfel, în cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au aplicat 997 de sancțiuni contravenționale.

Dintre acestea, 302 sancțiuni au fost pentru nefolosirea centurii de siguranță și 5 pentru folosirea telefoanelor mobile fără dispozitiv sau accesorii tip ,,mâini libere”.

De asemenea, au fost reținute 95 de permise de conducere și retrase 55 de certificate de înmatriculare.

Pe parcursul activităților, polițiștii au constatat 18 infracțiuni la regimul rutier.

Sursa. IPJ Neamț

Sursa: IPJ Neamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *