Material lemnos confiscat. Prevenirea și combaterea delictelor silvice!

Prevenirea și combaterea degradării ori distrugerii fondului forestier național reprezintă un obiectiv de securitate națională, reducerea fenomenului tăierilor ilegal fiind o prioritate pentru polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț. Aceștia acționează zilnic pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Ieri  19 februarie, poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Borca au depistat în trafic, pe DN 17 B, în localitatea Borca, un domn de 50 de ani, de loc din Suceava, care transporta cu un ansamblu de vehicule, cantitatea de 44,71 m.c. cherestea tivită molid.

În urma cercetărilor efectuate s-a concluzionat că, bărbatul ar fi efectuat mai multe transporturi de material lemnos, în baza aceluiaşi aviz de însoţire emis în ziua precedentă. De asemenea, în urma inventarierii efectuate de lucrătorilor silvici s-a observat existența unor diferențe privind sortimentele și volumul înscris în aviz.

Conform procedurii, s-a dispus confiscarea materialului lemnos în valoare de aproximativ 26.000 de lei, fiind predat Ocolului Silvic Borca.

Societatea comercială cu profil specific din Suceava a fost sancţionată contravenţional conform Legii nr. 171/2010, cu amendă în cuantum de 10.000 de lei.

Sursa: IPJ Neamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *