Mesajul transmis de către președintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni

Președintele Klaus Iohannis, a afirmat, în mesajul de Ziua Românilor de Pretutindeni, celebrată în ultima duminică din luna mai că, pentru a construi o Românie sigură și prosperă este nevoie atât de românii din țară, cât și de cei din străinătate, că fiecare român reprezintă, acolo unde se află, un ambasador al cutumelor și culturii românești.

Am traversat momente dificile şi vă mulţumesc pentru că aţi înţeles apelurile autorităţilor române. Mulţi dintre dumneavoastră v-aţi întors acasă cu un bagaj important de cunoştinţe şi experienţe dobândite în străinătate, pe care sunteţi gata să le puneţi în slujba României. Prin măsurile şi politicile publice cuprinse în programul de reconstrucţie economică, acest capital preţios pe care îl reprezentaţi fiecare dintre dumneavoastră va putea să fie valorificat pentru dezvoltarea ţării noastre. Este nevoie de toţi românii, de „aici” şi de „acolo”, din ţară şi din străinătate, pentru a construi împreună România prosperă şi sigură pe care ne-o dorim, a spus preşedintele în mesajul de Ziua Românilor de Pretutindeni.

Șeful statului a afirmat că ziua aceasta este una dedicată celor din străinătate, dar care au rămas aproape de țara natală, în gând și suflet.

Fiecare român, acolo unde se află, este un ambasador al tradiţiilor, culturii şi obiceiurilor noastre, al creativităţii şi al spiritului românesc, a precizat Klaus Iohannis.

Acesta a amintit că ultimele luni au pus o lume întreagă la grea încercare, dar oriunde s-au aflat, cei mai mulți dintre români s-au comportat exemplar.

Responsabilitatea fiecăruia şi solidaritatea tuturor ne-au ajutat pe toţi să trecem mai uşor prin această pandemie, a afirmat președintele Iohannis.

Începând din 2015, Ziua Românilor de Pretutindeni se sărbătorește în ultima duminică din luna mai, potrivit modificărilor aduse la Legea 299/2007. Anul acesta, această zi este celebrată pe 31 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *