Minor de 13 ani la volanul unui autoturism. Mama lui era pasager

Zilele trecute, polițiștii rutieri au depistat în trafic diverse persoane care au încălcat mai multe infracțiuni.

La data de 24 iunie a.c., ora 11.30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au depistat, în localitatea Stănița, un bărbat, de 42 de ani, din aceeași localitate, care conducea un moped, fără a fi înmatriculat sau înregistrat.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de  conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat, fără permis de conducere.

***

La data de 25 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au depistat în trafic un minor de 13 de ani, din Alexandru cel Bun, în timp ce conducea un autoturism pe un drum public, în localitatea Viișoara.

Conform IPJ Neamț, polițiștii au stabilit faptul că autoturismul i-ar fi fost încredințat, pentru a-l conduce, de mama sa, în vârstă de 38 de ani, care se afla în autoturism, în calitate de pasager, deși cunoștea faptul că acesta nu posedă permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredinţarea unui vehicul pentru conducere pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere.

***

Atragem atenția tinerilor tentați să conducă autoturismul până la împlinirea vârstei de 18 ani, că un astfel de gest ar putea avea repercursiuni extrem de grave, atât în ceea ce priveste implicarea acestora în evenimente rutiere cât și în ceea ce privește consecințele legale ale unui astfel de gest.

Chiar dacă este perioada vacanței, iar tinerii sunt dornici să experimenteze situații noi, putem găsi pentru aceștia alte provocări, care să nu îi aducă într-o zonă de risc.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com