Ne pregătim pentru valul 6 al pandemiei de COVID?

Alexandru Rafila a fost întrebat dacă un eventual val şase al pandemiei este o variantă de lucru la Ministerul Sănătăţii, el spune că acest lucru s-ar putea întâmpla abia de la toamnă, doar dacă va fi o nouă tulpină a virusului.

Un eventual val şase, după opinia noastră, poate fi luat în calcul sau se poate discuta doar din toamnă, mai puţin în această primăvară, credem noi.

Monitorizăm lucrurile îndeaproape încât să vedem ce se întâmplă, dar nu putem discuta de un val şase, putem discuta cel mult de o stabilizare a numărului de cazuri din valul cinci, nu discutăm de un val şase.

Un val şase presupune o altă tulpină care circulă şi care se transmite susţinut în comunitate, iar lucrul acesta nu cred că se va întâmpla înainte de această toamnă, poate nici în toamnă nu se va întâmpla, aşa că nu cred că trebuie să îngrijorăm populaţia în mod inutil”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministerul Sănătății recomandă în continuare purtarea măștii în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun, dar și în spațiile deschise aglomerate, chiar dacă ea nu mai este obligatorie. De asemenea, se recomandă evitarea spațiilor aglomerate, atât închise, cât și deschise.

Pacienții care au simptome se pot testa în continuare la medicul de familie și se pot adresa, pentru tratament, centrelor de evaluare COVID-19.

„Avem încă transmitere comunitară și trebuie să fim responsabili în gestionarea acestei situații”, afirmă ministrul Sănătății.

Sursa: hotnews.ro

Instagram InfoNeamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com