Povestea unei fete din Iași care merge 26 de km pe jos până la școală

Bianca M., o elevă în vârstă de 16 ani din Iași, este nevoită să facă sacrficii enorme pentru a merge la școală.

Ea merge pe jos 26 de kilometri pe jos într-o zi de școală, atunci când nu își permite să plătească transportul și nici nu urcă în mașini străine, pentru că îi este frică.

Fata locuiește în comuna Șipote din județul Iași și este elevă în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic Vlădeni, la Profilul Textile și depune foarte mult efort pentru a ajunge la școla aflată la 13 kilometri distanță de casă, notează Bună Ziua Iași. 

Ea nu merge zilnic pe jos, ci doar atunci când nu își permite să plătească transportul. Luna aceasta, de exemplu, a mers de 4 ori pe jos la școală.

Nu se întâmplă tot timpul să merg pe jos, decât când nu am bani de autobuz. Un bilet costă 10 lei dus și 10 lei întors, iar când nu am bani, nu am ce să fac, merg pe jos. E greu, e frig, mi-e foarte frică, mai ales seara, când mă întorc. Când plec e mai bine, merg ușor pe marginea asfaltului, dar când ajung lângă lacul de la Hălceni, bate vântul foarte tare. De acasă și până la liceu, fac o oră. Mi-e foarte frică seara să mă întorc, că e întuneric, dar mai reușesc să găsesc 10 lei să mă întorc cu autobuzul. M-am învățat așa, e greu, dar nu am ce să fac. Uneori e mai bine, alte ori e mai rău, a povestit Bianca Michiu.

Fata visează ca într-o zi să ajungă croitoreasă.

Îmi place să merg la școală, să stau cu prietenele mele, mai trece timpul. Materia mea preferată e matematica, dar ce îmi place mie cel mai mult să fac este să cos. Știu să cos foarte bine. Mi-ar plăcea să reușesc să devin croitoreasă, dar nu vreau să îmi fac speranțe prea mari. Eu iau bursă socială, dar nu îmi ajunge nici să îmi plătesc abonamentul, pentru că este mult mai scump. Doar pentru o săptămână costă 90 de lei, și bursa mea este puțin peste 200 de lei pe lună. Am noroc că mă mai ajută frații mei mai mari, dar și ei au familiile lor și nu reușesc nici ei mereu. La vară o să fie mai bine. Nu îmi este rușine să merg pe jos, asta e situația. Luna asta am mers pe jos de 3, 4 ori, atât, a povestit fata.

Mama ei este grav bolnavă, suferă de ciroză hepatică, iar tatăl lucrează cu ziua prin sat. Așa că, singurul venit stabil al familiei este bursa ei, adică 600 de lei.

Sursa: BZI

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com