O cunoscută măcuiță a Mănăstirii Văratic a trecut la Domnul

Măicuța Glicheria Mănăstireanu, născută pe nume Eugenia, provenea dintr-o familie cu 9 copii.

După ce a terminat școala gimnazială, aceasta a decis să intre în viața monahală, la Mănăstirea Văratic, acolo unde a fost un adevărat exemplu pentru maici și surori, potrivit ziarulumina.ro

La Marele Praznic al Arătării Domnului la râul Iordan, când s-au sfințit apele prin Botezul Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, când cerurile s-au deschis, în timpul Epiclezei, în cadrul Sfintei Liturghii, a trecut la Domnul monahia Glicheria Mănăstireanu, la vârsta de 98 de ani, scrie ziarullumina.ro.

Măicuța Glicheria Mănăstireanu a îndeplinit cu multă responsabilitate ascultarea ca economă a mănăstirii.

Născută pe nume Eugenia, din părinți binecredincioși, Neculai și Elena, fiind unul dintre cei 9 copii (3 surori și 6 frați), după absolvirea școlii gimnaziale, la vârsta de 17 ani a intrat în viața monahală, la Mănăstirea Văratic. În timpul viețuirii sale ca monahie, a fost un exemplu pentru toate surorile și maicile din mănăstire, prin îmbinarea rugăciunii cu ascultarea, cu smerenia și tăierea voii, atât de necesare vieții monahale. A îndeplinit mai multe ascultări în cadrul mănăstirii. Ascultarea ca economă a mănăstirii a îndeplinit-o cu multă responsabilitate, în perioada cea mai grea, atunci când în mănăstire era în vigoare Decretul 401. A fost un exemplu de călugăriță, un model pentru multe generații de monahii, statornică în această viețuire, cu toate greutățile de atunci, din perioada comunismului.

A fost primitoare de pelerini, dar și de oaspeți de seamă, ce poposeau în căsuța ei, precum Constantin Ciopraga, Lily Teodoreanu, Draga Olteanu-Matei, medici de renume și alte personalități, care o respectau foarte mult. După anii ‘90 a fost trimisă la Mănăstirea Războieni, ca egumenă, pentru a se ocupa de reînființarea și coordonarea acestei mănăstiri.

Fie ca Dumnezeu să-i primească sufletul în Împărăția Cerurilor, să fie o rugătoare la Tronul ceresc și pentru noi, cele care am rămas slujitoare în această viață, mai scrie sursa citată.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com