O șoferită beată a provocat un accident în municipiul Roman

Evenimente rutiere produse pe fondul consumului de alcool

La data de 31 iulie 2021, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe o stradă din Roman, soldat doar cu pagube materiale.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce o femeie de 51 de ani, din Roman, conducea un autoturism pe strada Primăverii, la intersecția cu strada Mihai Viteazu, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din județul Vaslui.

În urma evenimentului rutier nu au fost înregistrate victime.

Fiind testați cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ în cazul tânărului, însă în cazul femeii a indicat o valoare de 1,03 mg/alcool pur în aerul expirat.

Aceasta a fost transportată la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 31 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe o stradă din Costișa.

Din primele cercetări efectuate a reieșit că, în timp ce un minor de 17 de ani, din Costișa, se deplasa cu un atelaj hipo pe strada Barajului din aceeași localitate, s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut pe partea carosabilă, autoaccidentându-se.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a minorului, acesta fiind preluat și transportat la spital pentru investigații suplimentare.

Totodată, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Poliţia Română este la datorie, iar orice încălcare a legii este sancţionată!

 

Depistați sub influența alcoolului la volan, cercetați de polițiști

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice și substanțe psihoactive.

Astfel, azi-noapte, în jurul orei 02.20, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au depistat un tânăr de 21 de ani, din Rediu, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 15, în localitatea Săvinești.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

Azi-noapte, în jurul orei 03.30, polițiștii din cadrul Secției de Poliției Rurală Sagna au  efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism care se deplasa pe Drumul Județean 207 K, în comuna Doljeşti.

Întrucât conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea, echipajul de poliţie a procedat la urmărirea acestuia.

La scurt timp, autoturismul a fost oprit pe Drumul Județean 207 A, în localitatea Sagna, fiind identificat conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 33 ani, din Trifești.

Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o concentrație de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde bărbatul a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *