ORA de IARNĂ 2020. Se schimbă ora!

Comisia Europeană a propus renunțarea la schimbarea sezonieră a orei în Europa, încă nu s-a luat o decizie oficială. Însă, Ministerul Sănătății din Romania susține aceastî idee, tocmai din cauza efectelor negative pe care aceastî schimbare le produce în corpul uman.

Schimbarea orei, de două ori pe an, adică trecerea de la ora de iarnă la ora de vară, și invers, cu scopul de a beneficia de cât mai multă lumină naturală în lunile de pe perioada verii, schimbarea orei făcându-se în preajma echinocțiilor de primavară și de toamnă, când ziua e mai mare decât noaprea, respectiv când durata nopții e mai mare decât durata zilei.

Ora de iarnă este, de fapt, ora standard. Multe țări din lume NU au adoptat ora de vara, printre ele numărându-se și Rusia. Motivul invocat este că mulți cetățeni deveneau haotici și bulversați, având probleme cu randamentul la locul de muncă.

Anul acesta, trecerea la ora de iarna se face în noaptea de 24 spre 25 octombrie. În ultimul wekend din lună, ora 4:00 va deveni ora 3:00. Medicii susțin ca schimbarea orei ne poate afecta serios organismul. Copiii și vârstnici resimt cel mai puternic această schimbare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *