Pauză de cafea însoțită de mesaje cu tâlc

La data de 15 august, la orele dimineții, polițiștii rutieri nemțeni, au desfășurat o activitate informativ preventivă, pentru a conștientiza conducătorii auto despre riscurile la care se expun dacă conduc obosiți. Polițiștii au oferit conducătorilor auto un răgaz de pauză de cafea însoțită de mesaje cu tâlc.

Somnolenta la volan reprezintă o combinație periculoasă, efectele oboselii fiind comparate cu cele ale conducerii sub influența alcoolului. La fel ca alcoolul, somnolența încetinește timpul de reacție, scade gradul de conștientizare a mediului înconjurător, provoacă deficiențe de reacție și creste riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier.

Polițiștii rutieri le-au recomandat conducătorilor auto să nu conducă atunci când nu s-au odihnit suficient, să recunoască semnele oboselii și să tragă pe dreapta într-un loc sigur atunci când sunt obosiți.

Pot fi considerate semne ale oboselii la volan:
  • Dificultăți în concentrare.
  • Căscat în mod continuu.
  • „Ochi îngreunați” sau dificultăți în a ține ochii deschiși
  • Timpi de reacție crescuți.
  • Semne vizibile în ceea ce privește scăderea performanței în timpul condusului.
  • „Visatul” cu ochii deschiși.

Când oboseala își spune cuvântul, ascultă-l și viața își va urma cursul ! Oboseala de la volan se transformă în odihnă… cu durere, la spital ! Timpul învinge oboseala … atunci când te odihnești înainte de a pleca la drum! au fost doar câteva dintre mesajele care au însoțit pauza de cafea.

Deoarece activitatea a fost primită cu entuziasm de conducătorii auto, polițiștii vă vor oferi și pe viitor prilej de Pauze cu tâlc.

Sursa: IPJ Neamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com