Politiștii rutieri nemțeni, la datorie pentru creşterea siguranţei rutiere

Poliţiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț sunt prezenți pe principalele artere rutiere și vor acționa pentru fluidizarea traficului, folosind sistemele de supraveghere video aflate în dotare, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, dar și pe linia prevenirii și depistării celor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Creşterea siguranţei rutiere reprezintă o prioritate pentru instituția noastră, astfel că recomandăm cetăţenilor ca atunci când se află la volan, să ţină seama de următoarele sfaturi:

– Adoptaţi o manieră prudentă de conducere şi adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

– În condiţiile unui trafic aglomerat, păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. Nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

– Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Evitaţi să vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”.

Pentru a ajunge acasă în siguranță, la cei dragi, atragem atenția tuturor participanților la trafic că respectarea regulilor de circulație este obligatorie, polițiștii nemţeni fiind la datorie în primul rând pentru a preveni producerea accidentelor rutiere.

Instagram InfoNeamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *