Prin pădure la furat de trufe negre

Un bărbat a fost depistat de polițiști cu peste 1kg de trufe negre care ar fi fost recoltate din fondul forestire, fără a deține autorizație.

La data de 19 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Crăcăoani au acționat pe linia protejării fondului forestier naţional.

Conform IPJ Neamț,  polițiștii au depistat în trafic, un bărbat, în vârstă de 29 de ani, din Oniceni, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Comunal 164, în localitatea Magazia.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii au descoperit 1.260 de grame  de trufe negre, care ar fi fost recoltate din fondul forestier, fără a deține autorizație.

Polițiștii au confiscat cantitatea de trufe și au predat-o specialiștilor din cadrul Ocolului Silvic Văratec.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010 R. privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă în cuantum de 2.000 de lei.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com