Restricții anti-Covid în mai multe localități din Neamț

Pe fondul creșterii accentuate, atât la nivel național, cât și la nivel local, a numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus, vă supunem atenției următoarele măsuri care trebuie respectate, pentru prevenirea și combaterea răspândirii SARS.COV-2.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-2,00 în județele/ localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

Conform IPJ Neamț, participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Certificatul verde COVID va fi necesar pentru accesul în restaurante, cafenele, în sali de spectacole si la evenimente, inclusiv pentru copiii mai mari de 6 ani, care trebuie sa prezinte un test negativ.

Aceste modificări se aplică în localitățile în  care rata de infectare este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

În județul Neamț, la data de 21 septembrie, localitatea Tupilați prezintă o incidență de 8,02/ 1000 de locuitori.

Cu incidențe mai mari de 3/1.000 de locuitori și mai mici sau egale cu 6/1.000 de locuitori, regăsim localitățile Gârcina, Dragomirești și Făurei.

Polițiștii vor desfășura activități pentru ca măsurile introduse să fie cunoscute de cetățeni și totodată respectate, pentru ca infectarea cu SARS-CoV-2 să fie limitată.

Un comentariu la „Restricții anti-Covid în mai multe localități din Neamț

  • Zău de ce în București se tine un congres și pe noi ne bagati in case ilegal nu vedeți ca domnul arafat are de dat bani cetățenilor pe care i-a cantinat ilegal se vor contesta aceste decizii aberante nu toată lumea are voie sa se vaccineze eu sint pacient cronic și s-a spus clar ca aceste persoane nu au voie sa se vaccineze de ce ne obligați

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *