RO-ALERT. Piatra Neamț a depășit pragul de incidență de 6 la mie

Incidența cazurilor de Covid -19 din municipiul Piatra Neamț a trecut de 6 la mia de locuitori, a ajuns la 6.30.

Guvernul a aprobat sâmbăta trecută, prin hotărâre, noile măsuri de gestionare a pandemiei de COVID, stabilind că în localităţile unde rata de incidenţă depăşeşte 6 la mia de locuitori accesul la anumite activităţi este permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, a anunţat şeful DSU, Raed Arafat.

Azi, în jurul orei 14:25, s-a emis și o avertizare  RO-ALERT  de către IGSU în toată țara, privind creșterea accelerată a cazurilor de COVID-19.

incidenta L 06.10.2021
Raed Arafat, șeful DSU, a dat exemple de restricții de la care sunt exceptate persoanele vaccinate și cele care au trecut prin boală, în localitățile cu incidența peste 6 la mie:
  • Organizarea evenimentelor private, nunți, botezuri va fi permisă cu participarea acestor două categorii, la incidența peste 6 la mie, cu 50% din capacitate.
  • Evenimente sportive spectatori până la 50% din capacitate, pentru cele două categorii de persoane, cu un metru între participanți și purtarea măștii.
  • Organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, alte evenimente culturale, la 50% din capacitate, cu masca de protecție, pentru cele două categorii.
  • Activitățile și sportive recreative în aer liber se desfășoară cu cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună.
  • Activitatea cu public în restaurante, baruri, cafenele, la interior și la terase se permite la 50% din capacitate între orele 05-24.
  • În zonele cu limitări de circulație (de exemplu în timpul nopții, în weekend-uri), persoanele vaccinate sau trecute prin boală sunt exceptate și pot circula.
  • Magazinele, mall-urile se închid la ora 22. Rămân funcționale apoi activitățile de livrare/takeaway.

În localitățile cu peste 6 la mie, intră în vigoare carantina de weekend, când circulația între orele 20:00 și 05:00 se face doar cu declarație pe propria răspundere. În localitățile cu rata de infectare peste 7,5 la mie, măsura este valabilă toată săptămâna. Astfel, sunt exceptați și de la această măsură cei care au schema completă de vaccinare și cei care au trecut prin boală.

Instagram InfoNeamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *