România în proces de selecție pentru producția vaccinurilor Pfizer și Moderna

Florin Cîțu, premierul României a anunțat într-o postare pe facebook că mai multe companii românești și două institute s-au înscris pentru producerea de vaccinuri anti-Covid.

Cele nouă companii și cele două institute înscrise, vor fi evaluate de uniunea Europeană, în vederea contribuirii la “producția nanoparticulelor lipidice solide, folosite în vaccinurile ARNm – Pfizer- BioNtech și Moderna ca vehicul de livrare”.  Ele participă în procesele de selecţie în vedere implementării a 4 faze strategice: producţie de vaccin, îmbuteliere, finisare, distribuire şi consumabile.

Pentru producţia nanoparticulelor lipidice solide (folosite în vaccinurile ARNm – Pfizer- BioNtech şi Moderna ca vehicul de livrare), România este prezentă cu 11 participanţi în procesul de selecţie şi stăm, de departe, cel mai bine din Europa de Est: Bulgaria este prezentă doar cu 3 companii, Ungaria cu 3 şi Slovenia cu 1. Acest lucru confirmă că suntem în proces de selecţie pentru partea de producţie” a declarat Florin Cîțu.

Instagram InfoNeamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *