Site-uri din Republica Moldova care lăudau politica lui Putin au fost închise

Serviciul de Informaţii şi Securitate din Republica Moldova a decis blocarea conținutului de pe site-urile www.sputnik.md și www.gagauznews.md deoarece cele două publicații promovau doar informații care incită la ură și război, în condițiile stării de urgență din țară.

Directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate a emis, la 26 februarie, un ordin ce prevede blocarea a două surse cu conținut online, promotoare de informații ce incită la ură și război, în condițiile stării de urgență. Astfel, urmează a fi sistate portalurile www.sputnik.md și www.gagauznews.md.

Sputnik este și în România

Sputnik.md intra și în România, prin intermediul Republicii Moldova, acolo unde are o stație radio și ține un site de știri cu o audiență ridicată.

Această publicație promova știri și informații anti-Occident și lăuda politica lui Vladimir Putin.

În România, sputnik susținea persoanje ca Diana Șoșoacă și liderii AUR.

Președintele Maia Sandu a făcut apel la populație

Anunțul din Moldova vine după ce țara a intrat în stare de urgență, având în vedere situația actuală. Președintele Maia Sandu a lansat mai multe apeluri pentru ca oamenii să se informeze din surse sigure.

Acesta este și motivul principal pentru care site-urile care răspândesc informații false au fost blocate. Președintele Moldovei susține că deși trebuie respectat dreptul oamenilor de a-și alege sursele de informare, corectitudinea informațiilor este mai presus, se arată într-una rticol de pe Capital.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com