Șofer mort de beat și scandalagiu, a refuzat prelevarea de mostre biologice

Un bărbat de 48 de ani, din Târgu-Neamț a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore deoarece este bănuit de comiterea infracțiunilor refuzul sau sustragerea de la recoltarea probelor biologice, lovire sau alte violenţe și tulburarea ordinii şi liniştei publice.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați duminică cu privire la faptul că o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice a părăsit incinta unui bar și s-a urcat la volanul autoturismului, deplasându-se spre localitatea Vânători-Neamț.

Echpajul de poliție a depistat în trafic autoturismul în cauză și au oprit regulamentar șoferul.

„Astfel, conducătorului auto, un bărbat de 48 de ani, din Tîrgu-Neamț, i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat. Bărbatul a fost condus la spital, unde, în prezenţa personalului medical, a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei”, se arată într-un comunicat al IPJ Neamț.

Polițiștii au extins cercetările și au stabilit faptul că, la data de 20 decembrie a.c., pe fondul consumului de băuturi alcoolice, cel în cauză împreună cu un alt bărbat de 43 de ani, ar fi provocat scandal la un bar din orașul Tîrgu-Neamț și ar fi exercitat acte de violență și asupra altor persoane.

Astfel, prin faptele comise, cei implicați ar fi tulburat ordinea și liniștea publică, provocând indignarea persoanelor aflate în incinta societății comerciale.

Bărbatul de 48 de ani a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Acesta este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor refuzul sau sustragerea de la recoltarea probelor biologice, lovire sau alte violenţe și tulburarea ordinii şi liniştei publice.

Acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *