Șoferii care nu își plătesc amenzile riscă să rămână fără permis

Potrivit unui proiect legislativ aflat în dezbatere, șoferii care nu își plătesc amenzile de circulaţie în maximum 60 de zile ar putea să rămână fără permise de conducere.

Potrivit proiectului, orice șofer sancționat va avea 60 de zile la dispoziție ca să achite amenda luată în trafic. Dacă nu plătește, rămâne fără dreptul de a conduce până când își achită obligația față de stat.

Asta e o practică extrem de generală. E mult mai mare numărul celor care nu-și plătesc decât numărul celor care achită. E vorba pentru prima dată și de o sancțiune, pentru că această sancțiune cu ridicarea permisului de conducere cred că îi va determina pe foarte mulți dintre cei care primesc amenzi și nu le plătesc să se gândească mult mai bine“, a declarat deputatul PNL Florin Roman, unul dintre inițiatorii proiectului de lege conform B1tv.

În prezent, cine primește o amendă contravențională are la dispoziție 15 zile pentru a achita jumătate din cuantum.

Proiectul a fost înaintat Senatului pentru dezbatere și pentru a intra în vigoare proiectul trebuie să fie adoptat de Parlament şi promulgat apoi de preşedintele Klaus Iohannis.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com