Terasele din Piatra Neamț NU se închid la ora 22:00

În urma știrilor postate în ultimele zile, Primăria Piatra Neamț a venit cu un răspuns pentru nu induce în eroare opinia publică.

ℹ În ultimele zile au apărut în spațiul public informații care pot duce în eroare opinia publică și în mod special administratorii unităților de alimentație publică. Subiectul vehiculat este închiderea obligatorie a teraselor din Piatra-Neamț la ora 22:00, afirmație total falsă.
? „Regulamentul privind modalitatea de obținere a avizelor/ acordurilor/ autorizațiilor de deschidere a exercițiului comercial, precum și principiile generale privind desfășurarea activității comerciale și urmărește dezvoltarea rețelei de distribuție a produselor și serviciilor de piață, cu respectarea principiilor liberei concurențe, protecției vieții, sănătății, securității și intereselor economice ale consumatorilor, precum și a mediului“ nu aduce modificări la orarul de funcționare al unităților de alimentație publică cu terase, aceste norme de funcționare rămânând neschimbate față de vechiul regulament.
? Art. 10 alin. 1 din regulamentul menționat prevede faptul că agentul economic are libertatea de a-și stabili propriul program de funcționare.
? Pentru agenții economici care sunt supuși autorizării, conform Capitolului III, programul de funcționare după ora 22:00 presupune îndeplinirea mai multor condiții legate de reglementările specifice din domeniul liniștii și ordinii publice. Aceleași prevederi se aplică și pentru terasele sezoniere, care pot funcționa și după ora 22:00, dacă întrunesc condițiile legale.
? Vă asigurăm că aceste informații sunt în fapt fake news, iar locuitorii municipiului Piatra-Neamț și antreprenorii se vor convinge de acest lucru odată cu redeschiderea teraselor sezoniere.
? Invităm și pe această cale reprezentanții HORECA din Piatra-Neamț mâine, ora 15:00, la o dezbatere a acestui regulament ce se va desfășura în sala de ședințe de la parterul instituției.

Instagram InfoNeamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com