Un pod reabilitat de Ionel Arsene s-a prăbușit. Două autoturisme erau pe pod

Azi, podul care face legătura între localitățile Sagna și Luțca s-a prăbușit în râul Siret.

În urma cu aproape 1 an, acest pod a fost reabilitat de Ionel Arsene, președinte CJ Neamț.

FAPTE, NU VORBE!
La podul de la Luțca se execută operațiunile de armare a plăcii de suprabetonare!
Am revenit la podul de peste Siret, din localitatea Luțca, pe drumul județean 207A, pentru a vedea stadiul lucrărilor actuale.
Sunt foarte mulțumit că de la o zi la alta proiectul avansează și nu va mai trece mult timp până când voi putea anunța finalizarea lui. În prezent, echipele de muncitori execută operațiunile de armare ale plăcii de suprabetonare, după ce zilele trecute calea de rulare s-a adus în cotă longitudinală, prin turnarea betonului de egalizare.
E o lucrare grea, care a presus nenumărate intervenții – curățat și sablat suprafețele degradate din beton, aplicat tratamente antirugină pe armăturile curățate, acționat la nivelul grinzilor casetate, închiderea fisurilor din interiorul și exteriorul grinzii casetate, montare lamele de carbon pentru preluarea eforturilor de întindere, decopertarea totală a căilor de rulare pe pod.
De când a fost construit acest pod, de mai bine de 50 de ani, nu s-a intervenit deloc pentru reparații și erau foarte necesare lucrările pe care le desfășurăm în prezent.
Podul de la Luțca face legătura între Roman – Sagna (Luțca) – Bîra și este cel mai mare pod hobanat, construit pe structură de beton armat din țară, având o lungime de 216 metri.

O persoană a fost rănită

Conform ISU Neamț, în urma evenimentului produs a rezultat o victimă, un bărbat de 56 de ani, care a fost scos din interiorul autocamionului de către participanții la trafic.

Acesta a fost preluat de către echipajele medicale sosite la locul evenimentului, urmând a fi preluat de echipajul SMURD TIM pentru a fi transportat la CPU Roman.

La locul evenimentului au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Roman,  IPJ,  IJJ,  SAJ și SVSU Sagna.

Update IPJ Neamț

În cauză, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii, cu exactitate, a modalității de realizare a reabilitării podului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman.

De asemenea, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Roman au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com