Ionel Arsene condamnat la 8 ani și 4 luni pentru o mită de 100 de mii de euro

Azi, Curtea de Apel Bacău l-a condamnat, pe președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, la 8 ani și 4 luni închisoare într-un dosar în care acesta este acuzat că ar fi primit 100.000 de euro mită de la Gheorghe Ștefan.

Potrivit Adevărul.ro, Ionel Arsene a fost denunţat de fostul primar de la Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan. Acesta a susţinut că i-ar fi dat lui Arsene, în 2013, suma de 100.000 de euro, pentru a interveni la conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate în tentativa de a-l „anihila“ pe preşedintele de la acea vreme al legislativului nemţean, Culiţă Tărâţă.

Pe 19 ianuarie 2018, anchetatorii DNA a cerut magistraţilor de la Tribunalului Bacău arestarea preventivă a lui Ionel Arsene, acesta fiind pus în control judiciar. Decizia a fost atacată de procurorii anticorupţie la Curtea de Apel Bacău, instanţă care a considerat că se impune arestarea preventivă, mandatul fiind emis pe 29 ianuarie 2018.

peadeapsa lui Ionel Arsene.

Pedeapsa lui Ionel Arsene este de 8 ani și 4 luni închisoare cu executare și faptul că i se interzic toate drepturile referitoare la ocuparea, exercitarea și dreptul de a fi ales în funcții publice.

Pe lângă aceastea, instanța de judecată a mai decis și confiscarea a 80.000 euro și a 150.000 lei și menținerea sechestrului asigurător pe mai multe bunuri, se arată pe mesagerulneamt.ro

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com