Un român ar fi fost implicat în atacurile cibernetice din România

Un cetățean român care locuiește în Marea Britanie este bănuit că ar fi ajutat hackerii care au atacat în ultimele zile site-urile Românești.

Conform B1tv, un cetățean român rezident în Marea Britanie a susținut activitatea grupării infracționale, prin oferirea de sprijin pentru traducerea din limba rusă în limba română a materialelor promovate de gruparea infracțională și prin indicarea unor site-uri din România ce puteau fi atacate prin același mod.

Percheziție domiciliară în Marea Britanie

Pe 2 mai, în urma cooperării polițienești internaționale, ofițerii IGPR și autoritățile de aplicare a legii din Marea Britanie au efectuat o percheziție domiciliară în Marea Britanie la adresa de reședință a cetățeanului român bănuit că ar fi fost implicat în desfățurarea atacurilor informatice din ultimele zile.

Mai multe site-uri românești au fost atacate de hackeri

Vineri dimineață, site-urile mai mulor instituții, între care cel a Guvernului și al Ministerului Apărării, au fost atacate de hackerii de la Killnet. Purtătorii de cuvânt al celor două instituții au dat asigurări că nu au fost afectate date sensibile.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com