Zeci de sancțiuni într-o zingură zi pe drumurile din Neamț

La data de 19 februarie a.c., polițiștii structurilor de ordine publică și rutieră din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț, alături de cei ai secțiilor de poliție arondate, în colaborare cu polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au derulat o acțiune pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, precum și pentru combaterea delictelor silvice.

Conform IPJ Neamț, polițiștii au aplicat celor care nu au respectat legislația, 44 de sancțiuni contravenționale, dintre care 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 13.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În urma neregulilor constatate în domeniul silvic, au fost aplicate 8 sancțiuni pentru nerespectarea Legii 171/2010.

Întrucât persoanele în cauză nu dețineau documente legale care să ateste proveniența materialului lemnos transportat, polițiștii au confiscat aproximativ 14 metri cubi material lemnos, de diverse sortimente, fiind predat Ocolului Silvic Văratec.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 6 permise de conducere.

Pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, polițiștii rutieri au retras 4 certificate de înmatriculare.

Pe parcursul desfășurării acțiunii, polițiștii au constatat 2 infracțiuni la regimul rutier.

Exemplu:

La data de 19 februarie a.c., în jurul orei 22.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au depistat în trafic un bărbat, de 31 de ani, din Răucești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Veterani, în orașul Târgu-Neamț.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Astfel, acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com