Află tot ce trebuie să știi despre Tarot în 2023

Citirea viitorului folosind cărțile de Tarotului este o practică care își are originile acum câteva secole, timp în care a captivat persoanele în căutare de înțelegere  a unei situații, îndrumare personală și conexiune spirituală. Arta de a citi cărțile de Tarot implică exploatarea simbolismului și a energiei cărților pentru a oferi mesaje și revelații profunde.

Se consideră că pachetul tradițional de tarot a fost creat în Italia pe la începtulul secolului XV-lea, anii 1400. Cu toate acestea, utilizarea sa în scopuri care erau în afara permisiunii religiei, precum prezicerea viitorului, a câștigat popularitate abia în secolul al XVIII-lea. De atunci, simbolismul și profunzimea Tarotului au continuat să fascineze și să inspire imaginația multor persoane, multe dintre care și-au schimbat viața de-a lungul timpului pe baza experienței cu aceste cărți.

Ba mai mult, atunci când se găsesc în situații incerte pe parcursul vieții, persoanele înclinate spre Tarot vor apela cu curiozitate la o citire în cărți pentru a afla răspunsul la problemele lor. De exemplu prin tarot online gratuit dragoste poți să te lămurești cu privire la situația cu un posibil iubit/iubită ta, sau poți afla detalii importante care țin de norocul pe care îl vei avea pe partea romantică în viitorul apropiat.

În acest articol, vom pătrunde în lumea citirii Tarotului, explorând originile sale, principiile fundamentale care stau la baza efectuării unei lecturi pe bază de Tarot și implicațiile morale asociate cu aceste cărți. Fie că sunteți începător sau un practicant experimentat, acest ghid cuprinzător vă va da posibilitatea de a desluși secretele tarotului și de a dezvolta o înțelegere mai profundă a acestei practici mistice.

Structura pachetului de tarot

Pachetul de tarot este alcătuit din 78 de cărți, împărțite în două categorii principale: Arcanele Majore și Arcanele Mici. Arcanele Majore sunt alcătuite din 22 de cărți care reprezintă energii arhetipale și evenimente importante din viață. Aceste cărți dețin o semnificație simbolică profundă și oferă perspective asupra temelor mai mari ale vieții și a călătoriilor spirituale. Arcana Minoră este formată din 56 de cărți, împărțite în patru suite: Baghetă, Cupă, Sabie și Pentaclu. Aceste cărți reprezintă experiențe de zi cu zi, emoții, provocări și oportunități.

 

Unul dintre aspectele fascinante ale tarotului constă în faptul că permite o interpretare deschisă, ceea ce a dus la apariția numeroaselor variante de pachete de tarot de-a lungul timpului. Aceste variante includ ilustrații inspirate din romane celebre sau desene animate. Totuși, pentru cei care se inițiază în tarot, se recomandă utilizarea unui pachet clasic, deoarece acesta oferă cea mai bună modalitate de a înțelege semnificația fiecărei cărți în mod individual.

Fundamentele citirii Tarotului

Conectarea cu cărțile:

Înainte de a efectua o citire de tarot, este esențial să se stabilească o conexiune cu cărțile între participanți. Acest lucru implică curățarea pachetului, stabilirea unui spațiu sacru și armonizarea cu energia cărților. Un bun cititor în Tarot va știi exact ce trebuie făcut pentru a face momentul conectării cât mai calitativ cu putință.

Punerea întrebărilor potrivite:

Aici multă lume înțelege greșit capabilitățile Tarotului. Formularea unor întrebări clare, dar nu specifice pe un anumit eveniment/persoană din viața noastră, este esențială pentru a obține răspunsuri semnificative și pătrunzătoare de la Tarot. Întrebările deschise, care încurajează explorarea și reflecția, dau adesea cele mai profunde răspunsuri.

Răspândirea și pozițiile cărților:

Răspândirea tarotului determină dispunerea și aranjarea cărților pentru o citire. Răspândirile populare includ Crucea celtică, Răspândirea cu trei cărți și Răspândirea trecut-prezent-viitor. Fiecare poziție în cadrul împărțirii are o semnificație și oferă perspective specifice asupra diferitelor aspecte ale întrebării sau situației.

Intuiție și interpretare:

Interpretarea cărților de tarot este un amestec de cunoștințe, intuiție și conexiune personală. În timp ce înțelegerea semnificațiilor tradiționale ale cărților este importantă, este la fel de crucial să ai încredere în intuiția ta și să permiți cărților să-ți vorbească într-un mod care este unic pentru fiecare moment.

Crearea unei narațiuni:

Citirea tarotului nu se referă doar la semnificațiile individuale ale cărților, ci și la țeserea unei narațiuni care să conecteze cărțile și să formeze o poveste coerentă. Analizând relațiile dintre cărți, modele și simbolism, puteți descoperi straturi mai profunde de semnificație și puteți obține o înțelegere holistică a mesajului transmis.

Există indivizi care evită să-și dezvăluie destinul prin intermediul ghicitului în tarot gratuit, însă este important să înțelegem că practica tarotului este un instrument util, dar care trebuie folosit cu discernământ. Pe scurt trebuie să știi ce limitări are, și ce anume poți obține. Cu alte cuvinte, este important ca oricare dintre noi să folosească informațiile primite prin intermediul Tarotului online în beneficiul nostru mai mult decât în detrimentul stării noastre mentale.

Etica în Tarot

Etica joacă un rol important în citirea Tarotului. Respectarea confidențialității clientului, oferirea unei îndrumări obiective și menținerea profesionalismului sunt principii esențiale de respectat. Citirea tarotului poate fi o experiență transformatoare atât pentru cititor, cât și pentru interlocutor, oferind oportunități de creștere personală, auto-reflecție și dezvoltare spirituală.

Tarotul are capacitatea de a oferi răspunsuri directe și concise, cum ar fi „da” sau „nu”, la întrebări. Cu toate acestea, este important să înțelegem că această practică nu este recomandată în majoritatea cazurilor, deoarece implică un nivel minim de interpretare și imaginație, și nu se aliniază în totalitate cu scopul și esența tarotului. Cu toate acestea, atunci când suntem curioși, putem efectua o tragerere cu o singură carte, care va reprezenta răspunsul la întrebarea noastră. Unele cărți pot transmite un „da” hotărât, cum ar fi Soarele, în timp ce altele, precum Spânzuratul, pot fi mai puțin decisive în răspunsurile lor.

 

Citirea tarotului este o formă de artă care combină intuiția, simbolismul și spiritualitatea pentru a oferi îndrumare, claritate și autocunoaștere. Pe măsură ce vă îmbarcați în călătoria dumneavoastră în tarot, amintiți-vă că practica, răbdarea și o minte deschisă sunt esențiale. Cu cât vă implicați mai mult cu cărțile, cu atât mai profundă va deveni înțelegerea înțelepciunii lor.

Concluzie

Pentru cei care cred că cititul cărților de tarot este o practică ocultă caracterizată prin ședințe dubioase, puteți să vă schimbați această părere. Citirea tarotului se referă mai mult la conversația și interacțiunea dintre cititor și individul ale cărui cărți sunt citite. Se aseamănă cu o conversație profundă și plină de semnificații, care este facilitată de cărți și de semnificațiile lor simbolice. Poate avea loc oriunde și oricând. Tarotul servește ca instrument, dar adevărata muncă de transformare este făcută în cele din urmă de persoana care caută îndrumare. Tarotul este adesea descris ca o oglindă, în care cititorul nu descoperă secrete ascunse, ci mai degrabă reflectă și luminează aspecte ale propriei călătorii prin viață.

Ca atare, este important ca cititorii de tarot să fie pregătiți să comunice. Asta înseamnă atât păstrarea unei minți deschise, cât și încredere în propria intuiție. „Intuirea este cu siguranță o parte importantă a unei lecturi de tarot; asta o face atât de specială. Acolo intervine energia, fiind capabil să simți ce simte, ce gândește sau prin ce trece cineva.”

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com