Controale neanunțate în toate școlile din Neamț

În perioada următoare urmează ca fiecare instituție de învățământ să primească o vizită mai mult sau mai puțin așteptată.

Ministerul consideră necesare aceste controale și cât mai frecvente, având în vedere situația pandemică în care ne aflăm.

„Am insistat sa fie cuprinsa si in Hotararea CNSU – intensificarea actiunilor de control din partea inspectoratelor scolare judetene, directiilor de sanatate publica si a tuturor institutiilor abilitate. Acest lucru de intensificare a actiunilor de control in vederea verificarii respectarii riguroase a normelor face parte si din ordinul comun de ministru. Trebuie intensificate aceste controale. (…) Inspectoratele scolare judetene, conducerile scolilor, directiile de sanatate publica si chiar institutii in Ministerul de Interne.

Cei care au aceste controale in responsabilitate stiu sa le faca si noi vom insista sa le faca, iar noi vom verifica in ce masura se fac aceste controale. Ar trebui sa inceapa de maine evident si vor incepe de maine. (…) Vom intensifica actiunile de verificare in toate scolile din Romania”, a afirmat ministrul Educatiei duminica seara, la postul Digi 24.

Chiar dacă școlile rămân deschise, autoritățile insistă la fiecare părinte, să nu-și trimită copii la școală dacă aceștia prezintă simptome de gripa /viroză sau simptome specifice virusului SARS-CoV-2.

Testele non invazive vor fi asigurate de la bugetul de stat, prin Oficiul National de Achizitii Centralizate (ONAC).

Următoarele reguli vor trebui respectate pentru o bună desfășurare a activităților didactice, în contextul pandemiei Coronavirus:

1) Organizarea spațiilor pentru asigurarea distanțării fizice;

2)Organizarea accesului în unitatea de învățământ;

3)Organizarea procesului de învățământ și a activităților sportive;

4) Organizarea activităților practice în învățământul tehnic/tehnologic/profesional;

Detaliat pe 👉www.portalinvatamant.ro

Cu respectarea protocoalelor generale privind regulile de protecție la nivel individual, de la copil, profesor, părinte. Fiecare joacă un rol foarte important pentru siguranța copilului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *