Incepe școala. O grădiniță din Cordun este focar de infecție

Realitatea este că foarte multe școli arată așa. Ceea ce nu este normal pentru un trai decent al copiilor noștri, practic guvernul și aleșii noștri nu asigura nimic pentru educația lor. Și știți și expresia aia „învățământ gratuit”? Ei bine, numai gratuit nu este, dar despre asta într-un articol viitor.

Ogranizația USR PLUS Cordun a depistat că Grădinița din Cordun este un focar de infecție. deși luni începe anul școlar.

Zilele trecute, consilierii locali USR PLUS au solicitat conducerii Primăriei Cordun să efectueze împreună o vizită la unitățile școlare de pe raza comunei pentru a observa cum sunt pregătite pentru începerea anului școlar.

Surpriza neplăcută a fost la grădinița Cordun, unde tot subsolul de circa 300 mp era inundat cu 20 cm de apa din sistemul de canalizare al comunei.

Este inacceptabil ca grădinița să arate așa cu doar câteva zile înainte de reîntoarcerea copiilor. Este o dovadă clară ca asigurarea condițiilor normale de începere a anului școlar nu s-a aflat printre prioritățile primarului comunei.

Colegii noștri i-au solicitat primarului Adrian Ciobanu să igienizeze spațiul, care reprezenta un real pericol pentru copii. Până aseară, a fost scoasă apa din subsol, dar spațiul reprezintă în continuare un pericol.

Se pare ca nici conducerea comunei și nici conducerea școlii nu sunt interesați de remedierea definitiva a problemei având în vedere ca nu este prima oara când acest subsol este inundat.
Să vă fie rușine!, transmite pe pagina de Facebook organizația locală a USR PLUS din Cordun.

Reacția liderului județean USR PLUS, parlamentar ales al județului Neamț, nu a încetat să apară. Deputatul Iulian Bulai a amendat imediat printr-o postare online activitatea primarului PNL Adrian Ciobanu. Acesta a tras de mânecă așa zisa #echipacâștigătoare din care face parte primarul, făcând aluzie la faptul că premierul Florin Cîțu nici nu are idee de ceea ce se întâmplă în realitate cu admnistrațiile locale.

Așa arată grădinița în cea mai bogată comună din Neamț – Cordun. Primarie condusă de #echipacastigatoare. Nepăsare și dispreț este numele tău.
Îl invit pe premierul Florin Cîţu să vadă cum arată grădinița dintr-o comună a colegilor din #echipacastigatoare.
Nu, aici nu este nevoie de PNDL. Este nevoie de bun simț, fapte, fonduri alocate educației.
#echipacastigatoare și Florin Cîțu, vă așteptăm la Neamț!

Insatagm InfoNeamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *