Procesul pentru Cheile Bicazului a fost câștigat definitiv

George Lazăr, prefectul județului Neamț, a anunțat miercuri, 13 decembrie, că județul Neamț a câștigat definitiv procesul cu județul Harghita, în ceea ce privește granița dintre cele două unități administrativ teritoriale. 

Am câștigat încă o dată procesul Cheile Bicazului!!! , a declarat pe facebook prefectul George Lazăr.

Atât județul Harghita, cât și municipiul Gheorghieni, au acționat în instanță județul Neamț și comuna Bicaz Chei, cerând mutarea graniței în interiorul Cheilor Bicazului.

Curtea de Apel Ploiești admite excepția inadmisibilității contestațiilor. Respinge contestațiile în anulare, ca inadmisibile. Obligă contestatarii Municipiul Gheorgheni și UAT Județul Harghita la plata către intimata Comuna Bicaz-Chei a sumei de 8000 lei, câte 4000 lei fiecare.  Irevocabilă.  Sentința pronunțată în ședința publică, azi, 13.01.2021. Am câștigat, încă o dată, procesul Cheile Bicazului!!! Asta înseamnă să fii patriot, să iți iubești județul și să te bați cu toată priceperea și cu bună credință pentru dreptate și obiectivele de valoare, a scris pe facebook prefectul George Lazăr.

Județul Neamț a câștigat cazul și în anul 2020, însă autoritățile din Harghita au solicitat un nou proces, cerând contestația prin anulare. Curtea de Apel Ploiești a respins astăzi solicitarea, iar sentința de anul trecut rămâne definitiv.

Lupta pentru Cheile Bicazului, granița dintre Harghita și Neamț

articol din data 11.06.2020

Lupta pentru #CheileBicazului și #LimitaNeamțului continuă. Astăzi, prefectul George Lazăr, a fost prezent la Curtea de Apel Ploiești, alături de dl Gheorghiță Oniga, primarul comunei Bicaz Chei și dl Simion Stancel directorul Oficiului de Cadastru  Neamț.

După cum a și declarat pe pagina de Facebook :

Astazi am fost impreuna cu dl Gheorghita Oniga, primar al comunei Bicaz Chei si cu dl Simion Stancel directorul Oficiului de Cadastru Neamt, la Curtea de Apel Ploiesti la ultimul termen din cadrul procesului #Cheilebicazului#
Am sustinut in calitate de Prefect al judetului Neamt, drepturile patrimoniale ale judetului nostru si am aparat in instanta limita teritoriala a comunei Bicaz Chei si implicit a Neamtului.
Consider ca impreuna cu dl primar si cu dl director am facut toate demersurile juridice in a apara corect drepturile judetului Neamt si am speranta ca vom avea o solutie juridica legala care sa statueze limitele reale ale judetul nostru.
Pronuntarea hotararii judecatoresti se va da pe data de 18.06.2020 prin intermediul grefei instantei.

———————–

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *