Proiect care vine în ajutorul copiilor cu dizabilități.

Conform unei postări pe pagina principală de Facebook, primăria comunei Borlești, anunță un proiect care vine în ajutorul copiilor cu dizabilități.

În colaborare cu Consiliul Județean Neamț, prin Direcția Generală de Asistență socială și Protecția Copilului , se va extinde un proiect prin care se dorește înființarea unui punct de acordare a serviciilor de recuperare de către specialiștii CENTRULUI DE RECUPERARE DE ZI PENTRU COPILUL CU DIZABILITĂȚI – echipă mobilă.

De câteva luni , o parte dintre beneficiari s-au înscris și au primit consiliere psihologică , ședințe de kinetoterapie și logopedie, și datorită faptului că solicitările sunt mult mai mari, prin decizia primarului George MUTU, se dorește ca acest program să devină unul cât mai amplu pentru a se putea bucura toți copiii cu nevoi speciale din zonă.

❗Ca și locație a fost aleasă clădirea fostei grădinițe din Balanu, care va fi pusă la dispoziție specialiștilor de către Primăria Borlești.

❗Acest centru va oferi copiilor încadrați într-un grad de handicap, GRATUIT, următoarele :

🏨 Servicii de recuperare psihologică prin stimulare psiho-senzoriala, terapie centrata pe persoana, terapia aba, stimulare cognitivă, dezvoltare socio-emotionala, elemente de ludoterapie și terapie ocupațional.

🏨Servicii de recuperare logopedica prin îmbunătățirea abilității de a înțelege și de a exprima gânduri, idei, sentimente, dezvoltarea abilităților practice, dezvoltarea autonomiei personale, crearea vorbirii fluent, îmbunătățirea vocii și realizarea unui discurs inteligibil.

🏨 Servicii de recuperare kinetoterapeutica: mobilizare articulara, exerciții statice și dinamice, metoda Kabat, metoda Bobath, metoda Vojta, Platforma Mira, exerciții cu rezistenta.

🏨 Servicii de recuperare prin masaj terapeutic.

❗ Pentru ca toți copiii cu certificat de handicap care necesita astfel de metode de recuperare sunt necesare următoarele :

🏨 Completarea unei cereri la Primăria Borlești în care se solicită admiterea copilului în centru.

🏨 Cererea de înscriere din partea părinților /reprezentantului legal al copilului cu dizabilități.

🏨Certificat de naștere copil – copie

🏨 Carte de identitate părinți/reprezentant legal – copie

🏨 Certificat de căsătorie / decizie de divorț – copie

🏨 Certificatul de încadrare a copilului într-un grad de handicap – copie

🏨 Adeverință de venituri emisă de primărie

🏨 Adeverință medicală de la medicul de familie cu recomandarea specialităților de recuperare și actele medicale de dată recentă privind istoricul bolii copilului și tratamentelor efectuate (dacă există)

🏨Ancheta sociala privind situația copilului și a familiei acestuia

🏨 Adeverință medicală de la medicul de familie care să specifice că beneficiarul și familia nu sunt înscriși cu boli contagioase, copilul este apt pentru integrarea în programul de terapii, este clinic sănătos.

❗Pina în prezent de toate aceste servicii au beneficiat 9 copiii, dar conform statisticilor la nivelul comunei Borlești sunt înregistrați un număr de 48 de copiii aflați în evidență cu diferite nevoi sau dizabilități.

❗Pentru relații suplimentare se pot apela numerele de telefon 0233.236951 sau 0734885452.

Sau pe e-mail crzcddgaspc@yahoo.com ori pe adresa strada Valea Alba, nr. 35, Piatra Neamț, județul Neamț.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *