Secretarul de stat Raed Arafat s-a vaccinat azi împotriva Covid-19

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), s-a vaccinat astăzi împotriva Covid-19, potrivit imaginilor transmise de TVR și preluate de televiziunile de știri.

Ulterior, Arafat a declarat că abia a așteptat să se poată vaccina.

„Ce recomandăm facem și noi. Nu recomandăm oamenilor să se vaccineze dacă noi nu ne vaccinăm. Îndemnul meu pentru toți este să înțeleagă că aceasta este speranța pe care o avem. Este un vaccin, sigur, gratuit, iar dacă îl facem cât mai mulți, avem șansa să ajungem cât mai repede la normalitate”, a declarat șeful DSU.

Foto: stirileprotv.ro

În opinia sa, campania de vaccinare merge bine în România, comparativ cu celelalte țări europene.

”Este un gest de normalitate. Noi am făcut un pas acum şi abia am aşteptat să ajung să pot să mă vaccinez şi am promis că fac acest lucru public şi l-am făcut public ca să arăt un lucru. Ce recomandăm, îl facem și noi. Nu am recomandăm oamenilor să se vaccineze dacă noi nu ne-am vaccina. Îndemnul meu către toți este să înțeleagă că asta este speranța care o avem la acest moment. Asta este calea pe care dacă o urmează cât mai mulți, vaccinul fiind voluntar, nu e obligatoriu, este considerat vaccin sigur, este un vaccin care este gratuit. Dacă totuși cât mai mulți îl facem, reuşim poate să ajungem cât mai repede către o situaţie de normalitate. Îndemnul meu către toți este să nu asculte toate aceste ştiri nefondate, afirmații nefondate despre vaccin şi să meargă pe informațiile care sunt furnizate și care sunt justificate științific.”, a declarat Secretarul de stat Raed Arafat.

Arafat s-a vaccinat la Spitalul ”Dimitrie Gerota” din subordinea Ministerului de Interne, împreună cu mai mulți angajați ai IGSU.

Medicii și personalul sanitar sunt cei care sunt vaccinați în prima etapă a campaniei de vaccinare, aflată acum în desfășurare.

În județul Neamț, de la începutul perioadei de vaccinare și până pe 8 ianuarie 2021, s-au vaccinat 1068 persoane.

Platforma informatică care permite programarea persoanelor pentru vaccinarea împotriva COVID-19 – https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ – este operațională. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *