Stații de așteptare inteligente pentru transportul public din Piatra-Neamț

În municipiul Piatra-Neamț vor fi amplasate 80 de stații de așteptare inteligente pentru transportul public, în toate zonele orașului, pe principalele artere rutiere.

Acestea vor fi realizate printr-un proiect cu finanțare europeană. 

Cele 80 de stații vor fi dotate cu echipamente moderne și panouri fotovoltaice pentru susținerea sistemului de iluminat. Scopul proiectului este creșterea atractivității și confortului deplasărilor cu transportul public în comun atât pentru pietreni, cât și pentru turiști.

De asemenea, noile stații vor fi echipate cu WiFi, ecrane tactile multimedia, porturi USB pentru încărcarea smartphone-urilor, camere inteligente ce permite analiza video și monitorizarea traficului. Totodată, călătorii vor avea acces în timp real la informații despre trafic și despre timpii de așteptare.

Începând de luna viitoare vor fi demarate lucrările la centrul de comandă și control, iar la stațiile propriu-zise în luna mai 2021. Astfel, proiectul va fi finalizat în anul 2022. Proiectul este în valoare de 19.500.000 lei, adică 4 milioane de euro.

La Piatra-Neamț se derulează și alte proiecte cu finanțare externă pentru modernizarea coridoarelor de mobilitate și a transportului public, inclusiv achiziție de autobuze electrice. Proiecte au o valoare totală de 127.800.000 lei.

Sursa: Municipiul Piatra-Neamt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *